månadsarkiv: november 2015

God Jul och Gott Nytt År önskar Calluna alla sina medlemmar!

Året närmar sig sitt slut och har varit fyllt av trevliga arrangemang, föredrag, utställningar och bildvisningar. Vi har sålt böcker och visat värnen vid Falsterbokanalen och vi har som vanligt gett ut vår tidning ”På Ljungen” med många intressanta artiklar och unika bilder.

Bäste medlem!

Omfattningen av Callunas verksamhet bygger på att föreningen får behålla sina medlemmar och att nya kommer till. För att främja Näsets kulturhistoria och för att Du skall få ett riktigt Gott Nytt Kulturhistoriskt år ber vi dig att förnya ditt medlemskap i Calluna.

Årsavgiften 2016 är oförändrat 150 kr.

Och varför inte göra någon glad med en julklapp, en gåva eller en gå-bort-present som räcker hela året? Ett presentkort på ett medlemskap i Calluna för hela 2016 kan Du köpa hos Asp Bokhandel och på Biblioteken i Höllviken eller Skanör. Presentkorten ligger i fint ljungfärgade kuvert, med det senaste numret av På Ljungen och med frankerade adresskort. Betala 2016 års medlemsavgift till Calluna så snart Du kan med hjälp av bifogade inbetalningskort. Vi tackar på förhand. Vi ser även fram emot att träffas 2016!

Styrelsen

calluna_god_jul_2015

 

Arkivens dag på Höllvikens bibliotek lördagen 14 november kl 11-14

Varje år firas Arkivens dag i hela Norden under ett gemensamt tema. Årets tema går under parollen: GRÄNSLÖST

Lördagen den 14 november klockan 11 till 14 visar vi arkivmaterial såsom t ex ritningar och handlingar från bygget av kanalen.

Program:

  • 11:15 Inledning.
  • 11:30 Visning av arkivmaterial (Bildspel).
  • 12–13 Kort introduktion om den nya kanalfilmen “Bygget av Falsterbokanalen” gjord av Pehr Sjöstrand. Vi avslutar med en visning av kanalfilmen.

Arrangörer:

  • Vellinge kommunarkiv
  • Kulturföreningen Calluna
  • Höllvikens bibliotek

arkivens_dag_2015