månadsarkiv: december 2014

Sanden blev till guld

I slutet av januari 2015 kommer Kulturföreningen Callunas senaste bok ut, vi har kallat den Höllviken, Höllviksnäs, Höllviken “där sanden blev till guld”. Jag utgår ifrån 1927 då Ljungensvillaägareförening bildades och beskriver i ord och bild utvecklingen, från en liten ort till ett samhälle som idag har över tiotusen invånare. Den har tagit några år att skriva, att samla material och bilder har varit ett tidskrävande arbete. Det blir den sjuttonde utgåvan vi gör på våra 20 år som föreningen funnits.

Malte Larsson får Callunas kulturstipendium

Malte Larsson får Callunas kulturstipendiu med motiveringen:

 ”En ung musiker som redan kommit långt med sitt spelande tack vare sin talang och mycket hängivna och gedigna musicerande med sin trumpet. Han är också en värdefull förebild för dina kamrater genom att alltid ta beundransvärt stort socialt ansvar i musikaliska sammanhang.”

Malte Larsson Kulturstipendiat ”En ung musiker som redan kommit långt med sitt spelande tack vare sin talang och mycket hängivna och gedigna musicerande med sin trumpet. Han är också en värdefull förebild för dina kamrater genom att alltid ta beundransvärt stort socialt ansvar i musikaliska sammanhang.”

kulturstip_2014_09_03_Malte_Larsson